DANUBIUS

Ezüstéremmel gazdagodva tért haza a fiatal érdi tehetség

Nogula Mór másodikként zárta a Budapesten rendezett Olimpici Grand Prix 3. fordulóját. A Danubius Regionális SC párbajtőrvívója nemzetközi mezőnyben küzdött meg a ranglistapontokért.

A hátunk mögött hagyott hétvégén rendezték meg az Olimpici Grand Prix 3. fordulóját Budapesten, a Vasas SC szervezésében. Az utánpótlás korosztályok ranglistás pontszerző versenye nagy létszámú, több külföldi résztvevős versenyszámokkal került lebonyolításra. A péntektől vasárnapig tartó megmérettetésen Nogula Mór az utolsó napon nyújtott kimagasló és  magabiztos teljesítményének hála  ezüstérmet szerzett. 

A 115 indulós(!) serdülő fiú versenyen, a Danubius RSC vívója a hibátlan selejtezőcsoport után, az egyenes kieséses küzdelmekben is sorra nyerve asszóit jutott döntőbe, ahol Honvédos ellenfele volt az egyetlen, akinek sikerült megállítania őt.

„Nagyszerű és magabiztos vívás jellemezte egész nap Mórt. Csodálatos ez az ezüstérem, amit a felvételis, leterhelt időszaka után sok-sok munkával szerzett meg. A versenyen folyamatosan javult a vívása, amihez rendkívüli hozzáállása is elengedhetetlen volt. A legjobb 16 között egy nagyon erős román ellenfél ellen izgalmakkal teli asszóban 13-10-ről fordított, ami megint csak a kitartásának köszönhető. Ezután a negyeddöntőben és az elődöntőben is nagyon fegyelmezetten vívott és került döntőbe. Gratulálok! Megyünk tovább!” – nyilatkozta Ujjady Árpád edző.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!