DANUBIUS

Megalakult klubunk tenisz szakosztálya

Remek hírrel szolgálhatunk, ugyanis egy ideje már dédelgetett terv valósult meg a közelmúltban. A Danubius Regionális Sport Club megalapította a tenisz szakosztályt.

A Danubius RSC Tenisz Szakosztály vezetője Szögi Melinda, aki egyesületünk alelnökeként is a klub sikereiért dolgozik. A mostani bővülésnek köszönhetően a vívás mellett immáron még egy olimpiai sportág alapjaival is meg lehet ismerkedni a klub berkein belül.

Az oktatásért Németh Zsolt felel, aki több mint 15 éve teniszedző és a teljes szakmai koncepció hozzá tartozik.

„Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk a csapatnak. Árpi és a klub ars poeticája abszolút megegyezik a miénkkel. Ritka az ilyen, hogy a mai magyar sportéletben valaki 100%-osan csakis a klub érdekeit emeli piedesztálra. Összességében mi is erre törekszünk, hogy egy jól működő csapategységet kialakítva szabadidős, sportot szerető emberek közösségét teremtsük meg a teniszpályákon. Mivel tényleg közösséggé formálódott a tanítványi köröm, ezért az utóbbi években már volt egy kis hiányérzetem, hogy valamit kéne tenni, ami ezt a kötődést meg is pecsételi. Itt jött szóba a Danubius RSC, amit már most tudok, hogy az egyik legjobb döntésünk volt. Nagyon várom a folytatást!” — árulta el honlapunknak Németh Zsolt.

Az elsősorban szabadidősportra fókuszáló szakosztály induláskori létszámát Németh Zsolt meglévő tanítványai jelentik, de a víváshoz hasonló folyamatosan bővülés itt is a célok között szerepel.

„Az egyesület életében ez egy különleges fejezet, hiszen az első szakosztály mindig egy egyesület megalapításával egyidőben jön létre, viszont egy újabb létrehozása már mérföldkő megtételét is jelenti. 2019-ben, amikor az akkori Érdi VSC-t Danubius Regionális Sport Clubbá alakítottuk át, megfogalmazódott a szándék újabb szakosztályok bővítése kapcsán. Nagy öröm, hogy második szakosztályunk a víváshoz hasonlóan egy elegáns olimpiai sportág szakosztálya. A sporttal kapcsolatos hasonló gondolkodásmódunk Melivel és Zsoltival pedig a garancia arra, hogy a tenisz szakosztály is képviseli a továbbiakban a Danubiusos értékeket, melyek szerint sportolási lehetőséget nyújtunk mindenkinek, legyen kicsi, nagy, kezdő, versenyző vagy szabadidős sportoló” — tette hozzá Ujjady Árpád, a Danubius RSC elnöke.

Jó munkát, sok sikert kívánunk! Hajrá, Danubius!

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!