DANUBIUS

Micsoda kezdés, címvédés az őszi nyitányon!

Címet védett a Danubius Regionális Sport Club felnőtt férfi párbajtőrcsapata a Szolnokon tartott vidékbajnokságon.

Az érdi klub a Kiss Bálint, Kiss Marcell, Partics Péter, Veres Máté összeállításban lépett pástra és remek vívással nyert aranyérmet. Ez volt sorozatban a második, összességében pedig a harmadik aranyérme a Danubiusnak ebben a vívásnemben.

Egyéniben a férfi párbajtőrözőknél Partics Péter második lett, míg a nőknél tőrben Csomós Flóra harmadik helyen végzett.

„Remek szezonkezdet ez a Danubius vívóinak. Egyéniben Partics Péter hozta a tőle megszokott magabiztos vívást, bár saját elmondása szerint maradt benne hiányérzet a döntő után. Női tőrben Csomós Flóra bronzérme bravúros annak tudatában, hogy nem saját fegyvernemében szerezte azt. Férfi párbajtőr egyéniben Kiss Marcell, Kiss Bálint és Veres Máté is kicsit elkapkodta asszóját az egyenes kieséses rendszerben, de a csapatversenyben mind nagyon egységesen és higgadtan vívtak. Itt címvédőként mindenképp szerettünk volna döntőbe kerülni és nagy öröm, hogy a papíron esélyesebb pécsieket legyőzve tudtuk megszerezni az aranyérmet. Gratulálok a fiúknak, igazán remek vívással nyerték meg a versenyt és biztosították legjobb vidéki csapat címünket a mezőnyben” — értékelte az érdi vívók teljesítményét Ujjady Árpád, a Danubius RSC vezetőedzője.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!